Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El darrer deliri nacionalista de Feijóo: crear el delicte de deslleialtat institucional i endurir el de malversació

El popular comença el seu discurs insistint que l'amnistia està "fora de la Constitució" i suposa una "aberració jurídica i moral"

|

- Publicitat -

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i candidat a la presidència espanyola després de ser proposat pel rei espanyol, ha començat el seu discurs d’investidura aquest dimarts 26 de setembre posicionant-se en contra de l’amnistia que reclamen els partits independentistes a Sánchez a canvi del seu suport, tal com ja venia fent des que van iniciar-se les converses. De fet, Feijóo va liderar el passat cap de setmana un lamentable acte espanyolista a Madrid, centrat a protestar contra l’amnistia i l’autodeterminació, que va ser incapaç de superar els 40.000 assistents. Està previst que durant el seu discurs d’investidura, que ha començat a les 12 del migdia, Feijóo faci públic també el seu darrer deliri nacionalista, que consisteix a suggerir la creació d’un delicte de deslleialtat institucional, i endurir el de malversació, després que ERC i el PSOE pactessin la reforma del Codi Penal que derogava la sedició i modificava la malversació.

Fonts del PP han confirmat que Feijóo, en lloc de lluitar per recuperar el delicte de sedició, intentarà impulsar la creació del delicte de deslleialtat institucional, a la vegada que també intentarà endurir el de malversació. Segons han afirmat aquestes fonts, el líder popular “assenyalarà que davant els que contemplen acontentar els independentistes amb l’amnistia i el referèndum“, ell proposarà endurir el marc penal, segons recull ‘El Nacional‘.

Publicitat

Sobre l’amnistia, Feijóo, ja a l’hemicicle de la cambra baixa, ha insistit que no la defensarà perquè té ” principis, límits i paraula”. El gallec ha començat llegint una frase que situava l’amnistia com “un instrument adequat per superar el conflicte català” així com a favor del referèndum. “Amb això n’hi hauria prou, no?”, ha dit sobre la possibilitat de ser investit. “Doncs no”, ha continuat Feijóo, que ha remarcat que al seu projecte “no figura l’amnistia ni l’autodeterminació d’una part de la nació ni fórmules anàlogues”. “No és acceptable ni jurídicament ni èticament”, ha reiterat.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox

Segons Feijóo, l’amnistia està “fora de la Constitució” i suposa una “aberració jurídica i moral”. “És un atac directe als valors democràtics essencials del nostre país” i a la “igualtat dels espanyols”, ha insistit.

El líder del PP, malgrat que no compta amb els suports necessaris, ha mentit descaradament en afirmar que “té al seu abast els vots per ser president del govern”, però “no accepta pagar el preu que li demanen per ser-ho”. Feijóo ha dit que aquesta també seria la resposta que donarien Adolfo Suárez, Felipe González, José María Aznar o Mariano Rajoy.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut