Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El PNB, indignat perquè Sánchez vulgui fomentar les llengües cooficials a Europa i no ho faci a l’Estat

Aitor Esteban retreu a Sánchez que només dediqués 2 milions d'euros a l'eusquera

|

- Publicitat -

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, tampoc no ha vist amb bons ulls el darrer suposat gest de Sánchez. El líder del PSOE s’ha compromès aquest dimecres a “desplegar” l’ús de les llengües cooficials a les institucions europees durant la presidència espanyola de la UE, en el que és un intent de convèncer els partits independentistes catalans perquè votin a favor de la presidència de Sánchez i Armengol al Congrés de Diputats i la seva Mesa. Esteban ha criticat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, vulgui fomentar les llengües cooficials a Europa i que no ho faci a l’Estat.

Esteban, de la mateixa manera que ha fet la secretària general d’ERC Marta Rovira, ha criticat la proposta de Sánchez a través de Twitter, on s’ha mostrat contundent amb el suposat gest del president espanyol en funcions. “Ho tenia més fàcil per ser creïble en temes lingüístics i ha demostrat el contrari”, ha retret.

Publicitat

En la mateixa piulada, Esteban s’ha referit al Projecte estatal de recuperació ‘Nova economia de la llengua’ (PERTE) del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, on de 1.100 milions d’euros, l’eusquera va rebre 2 milions d’euros, criticant el menysteniment del govern espanyol envers l’euskera. “Fora sí i dins no? Sembla que els bascos a l’estat som menys europeus”, ha lamentat el portaveu.

Et pot interessar  La Catalunya Nord reivindica el seu paper al futur Congrés de Cultura Catalana del 2025
Publicitat

Opinió

Minut a Minut