Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

El PNB acusa Junts de voler “tirar per terra” l’acord que permet les seleccions autonòmiques competir a escala internacional

|

- Publicitat -

El PNB ha emès un comunicat en què acusa el grup de Junts al Congrés de voler dinamitar l’acord pel qual les seleccions esportives autonòmiques poden competir a escala internacional “en determinades condicions”. La formació basca critica la determinació de Junts en la tramitació d’una esmena que “no tenia possibilitats de prosperar”, però que suposava l’anul·lació de l’acord entre el PNB i el PSOE.

El comunicat del PNB s’ha fet públic després que Junts també critiqués l’acord dels bascos amb el PSOE, assegurant que s’havia vetat “el somni de l’independentisme català” de reconeixement oficial de les seleccions catalanes.

Publicitat

El PNB ha tret les ungles per defensar aquest acord, el qual titllen d'”històric” , ja que fins avui no havia estat possible assolir. Tal com manifesta el grup, l’esmena de Junts s’ha redactat “modificant la literalitat de l’acord i dinamitant-lo”, tot i que la seva proposta tenia previst sotmetre’s a votació i comptava ja amb el suport dels bascos. “Junts coneixia la importància política i l’excel·lent acollida social del pacte assolit”, expressen, tot afegint: “És encara més greu posar en risc un acord que ha costat molt aconseguir per sotmetre a votació una proposta que no té possibilitats de tirar endavant”.

Amb tot, el PNB conclou que la proposta de Junts, tot i no tenir “la més mínima possibilitat” de prosperar,  “anul·lava l’històric acord assolit entre el PNB i el PSOE” i que, en aquest sentit, els bascos “ni impedeixen, ni veten, ni eviten res” amb la decisió adoptada sobre la proposta de Junts.

“El PNB sempre ha defensat la participació de totes les seleccions esportives basques (i catalanes) en competicions internacionals.

Et pot interessar  Més de 200 personalitats de la cultura, la ciència o la política mostren el seu suport a Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut