Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El ple de la Cambra de Barcelona triarà Canadell com a president aquest dilluns

Tusquets i Masià van recórrer contra la Generalitat i van demanar suspendre els resultats

Avatar
Agències 16/06/2019
Joan Canadell, a la redacció de 'La República'

El ple de la Cambra de Comerç de Barcelona es constituirà aquest dilluns i es triarà el nou president, que s’espera que sigui el fundador de Petrolis Independents i cofundador del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, que forma part de la candidatura Eines de País, impulsada per l’ANC i que va resultar guanyadora de les eleccions a la Cambra de Barcelona obtenint 31 de les 40 cadires en lliça.

Eines de País va decidir que Canadell fos president de la corporació durant els dos primers anys del mandat, quan serà substituït per l’emprenedora Mònica Roca, que ocuparà el càrrec de vicepresidenta primera en la primera part de la legislatura. Ambdos rellevaran Miquel Valls com a president de la Cambra, qui va demanar a la nova presidència en el seu comiat que garanteixi que la corporació continuï defensant l’interès general.

Valls va assegurar que la corporació s’havia mantingut independent de la política als llarg dels 17 anys del seu mandat i va subratllar que no hi havia “estat sotmesa mai a cap interès” ni amb el Govern ni amb el Govern.

Petició de suspenció dels resultats

Els ex candidats a presidir la Cambra Carles Tusquets i Ramon Masià i 20 persones més van anunciar el divendres que havien interposat un recurs d’alçada contra la Conselleria d’empresa de la Generalitat, i havien demanat la suspensió dels resultats de les eleccions al ple de la corporació com a mesura cautelar.

Ho han fet en considerar que es van produir presumptes “irregularitats i il·legalitats” durant els comicis a la Cambra i van explicar que estaria en qüestió l’assignació de vuit cadires del ple, la qual cosa podria modificar l’aritmètica final. Per això van defensar el retard de la constitució del ple de la corporació, ja que van subratllar que els acords que s’hi prenguin no serien vàlids si canvia el repartiment de cadires.

Els 22 electors i candidats a la corporació també van interposar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contenciós administratiu especial de protecció de drets fonamentals, en concret, el dret a la igualtat davant la llei, en l’aplicació de la llei i d’accés als òrgans de govern de la Cambra.