Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El personal del Parlament carrega contra la Mesa de Borràs per eliminar les llicències per edat sense negociar

|

- Publicitat -

El Consell de Personal del Parlament ha criticat la Mesa, arran de la supressió de les llicències per edat. El personal de la cambra considera que aquesta situació els deixa en una posició “d’inseguretat jurídica i de desconfiança” davant de futures negociacions laborals i que s’ha posat en dubte la seva “honorabilitat i compromís” amb la institució.

En un comunicat, els treballadors expliquen que s’han posat en contacte amb el Col·lectiu Ronda, una cooperativa d’advocats, perquè els assessorin jurídicament i laboralment durant tot el procés negociador amb la Mesa del Parlament. Des de la cooperativa remarquen que “les decisions que impliquin drets dels treballadors no poden desenvolupar-se al marge dels principis de legalitat i seguretat jurídica”. “El Parlament, en tant que és la primera institució del país, hauria de tenir el valor d’exemplaritat en la seva forma de procedir”, sosté el comunicat.

Publicitat

Tot i això, des de la Mesa ja van detallar la setmana passada que els acords amb el Consell de Personal no tenen el mateix caràcter que una negociació laboral amb un comitè d’empresa, i que condicions com la llicència per edat es pot modificar o eliminar unilateralment per part de la cambra.

Els treballadors del Parlament recorden que “les llicències, agradin més o menys, es van aprovar i són completament legals, com ja ha indicat el TSJC”. El Consell de Personal del Parlament defensa que “si les llicències es volen suprimir, s’han de seguir els mecanismes establerts”.

Així, els funcionaris censuren que la Mesa de la cambra, com a òrgan rector de la institució, prengués la decisió “unilateralment”. “Aquest fet no sembla compatible amb les prerrogatives i la preeminència que el nostre ordenament jurídic”, destaca el comunicat.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut