Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

El PDeCAT culpa JxCat de la patacada a les eleccions per “crear confusió” entre formacions

El partit de Puigdemont recorda que la JEC els va donar espai propi i diferenciat: “JxCat no és el PDeCAT”

Avatar
Agències 25/02/2021
La candidata de JxCat al Congrés, Laura Borràs, entre Josep Lluís Cleries i la consellera Maria Àngels Chacón durant les jornades de treball on es debat el programa electoral.

El PDeCAT ha al·legat davant de la jutgessa que ha de dirimir la causa oberta contra JxCat per l’ús de la marca que la confusió entre ambdues formacions “va acabar afectant les eleccions” del passat 14 de febrer. La lletrada del PDeCAT ha recordat aquest dijous que el partit “no ha tingut un bon resultat”, ja que no va aconseguir cap escó, i ho ha atribuït a la “confusió del ciutadà sobre qui està votant”. La formació que presideix David Bonvehí sosté que l’ús de la marca JxCat per part de la formació homònima els ha suposat un perjudici, però la part demandada ha rebatut aquest argument exposant que la Junta Electoral Central els va concedir l’estatus de grup polític significatiu i que els drets electorals els va assignar al PDeCAT.

La defensa de JxCat ha negat qualsevol perjudici econòmic per al PDeCAT perquè la JEC els va assignar tots els drets electorals –com les subvencions– i ha assegurat que l’òrgan electoral “reconeix un capital polític propi” al partit de Carles Puigdemont, diferenciat del PDeCAT. “Vol dir que JxCat no és el PDeCAT, que ja tenia un capital polític propi”, ha afegit.

Amb la data per al judici ja fixada per al 7 d’octubre, les parts s’han vist en una audiència prèvia a la Ciutat de la Justícia en què el PDeCAT i JxCat han exposat els seus arguments i han presentat les seves proves. Malgrat la protesta de JxCat, la jutgessa ha acceptat la petició de la representant del PDeCAT perquè es torni a citar els testimonis que ja van prestar declaració en la fase inicial de la causa: Carles Valls, Laia Sarri i Montserrat Morante. També ha demanat citar Pol Xart i Anna Soriano, Irene Negre, Josep Pagès i Roser Olondri, i la magistrada els ho ha concedit.