Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Parlament votarà dijous una moció de la CUP per elaborar una nova llei de referèndum d’autodeterminació

El grup creu que el debat "científic" del Consell Acadèmic per l'Acord de Claredat ha de saltar "al terreny polític"

|

- Publicitat -

El Parlament de Catalunya votarà dijous una moció presentada per la CUP que planteja elaborar una nova llei de referèndum d’autodeterminació. En concret, la proposta demana que es creï una ponència redactora conjunta integrada per tots els grups parlamentaris per elaborar “una llei de desplegament bàsic de l’Estatut”. A parer dels anticapitalistes, un cop el Consell Acadèmic per l’Acord de Claredat ha presentat el resultat dels seus treballs, “és hora que el debat científic sobre la resolució del conflicte salti al terreny polític”. La CUP considera que la fórmula de la ponència permetrà estudiar en el marc del Parlament les “experiències internacionals” a les quals fa referència l’informe del Consell Acadèmic.

 

Publicitat

La CUP alerta, alhora, que la possibilitat de constituir aquesta ponència redactora conjunta “serà la prova bàsica d’aquesta desjudicialització de la qual tant es parla en favor del diàleg polític”.

 

La moció planteja també que el Parlament manifesti la necessitat d’actuar “amb sobirania, més enllà dels límits constitucionals i estatutaris, i més enllà de les restriccions imposades per les institucions polítiques i judicials de l’Estat, en la garantia dels drets socials bàsics de la majoria de la població, habitatge, subministraments bàsics, alimentació, transport, comunicacions, salut, educació i cultura”.

 

El text també preveu que el Parlament manifesti la “necessitat” d’adreçar-se, “abans no finalitzi el primer trimestre de l’any 2024”, a les Nacions Unides, la Comissió Europea i el Consell d’Europa per reclamar “amb urgència” una “resolució democràtica del conflicte, basada en l’autodeterminació i l’amnistia”.

Et pot interessar  ERC, Comuns i CUP signen un compromís per a no pactar amb Vox ni amb Aliança Catalana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut