Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Parlament rebutja la compareixença de Torra per justificar l’absència a la conferència de presidents

|

- Publicitat -

La Diputació Permanent del Parlament ha rebutjat aquest divendres la sol·licitud de compareixença al president de la Generalitat, Quim Torra, per informar sobre l’absència a la conferència de presidents autonòmics. La compareixença s’ha tombat amb els vots contraris de JxCat, ERC i la CUP i els vots a favor de Cs, PSC, CatECP i el PPC. L’òrgan parlamentari sí que ha aprovat la petició de compareixença del conseller d’Afers Socials, Chakir El Homrani, i el conseller d’Educació. Josep Bargalló, per explicar la situació de les targetes moneder que “garanteixen” l’accés a la alimentació als infants vulnerables. La diputació no ha validat el decret del Govern que pretenia “harmonitzar” prestacions socials amb l’ingrés mínim vital.

El conseller d’Afers Socials i Famílies, Chackir El Homrani, ha comparegut per defensar el decret llei de modificació de la llei de la renda garantida de ciutadania. En concret el republicà ha presentat el decret com una eina per “minimitzar” les afectacions a la ciutadania i “homogeneïtzar” les regulacions en les prestacions socials.

Publicitat

El Homrani ha dit que l’objectiu és adaptar la renda garantida amb l’ingrés mínim vital per aconseguir la correcta tramitació. El decret, per no ha quedat convalidat amb els vots a favor de JxCat i ERC i el vot negatiu de tota la resta.

La Diputació Permanent ha arrencat amb l’elecció del nou vicepresident de la Diputació Permanent, Joan García (Cs) en substitució de l’exdiputat de Cs José Maria Espejo-Saavedra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut