Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

El Parlament ja ha rebut la notificació de la JEC instant-lo a decidir si retira l’escó a Borràs

Tot apunta que el Parlament presentarà al·legacions en defensa del reglament de la cambra

|

- Publicitat -

Et pot interessar  Borràs dispara contra Vergés acusant-la d'haver vulnerat els seus drets "deliberadament, injustament i antidemocràticament"
La notificació formal emesa per la Junta Electoral Central (JEC) sobre la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ja ha arribat a la cambra catalana, de manera que a partir del pròxim dilluns començarà el compte enrere perquè la vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés, decideixi si retira l’escó a Borràs o no.

Vergés haurà de respondre la notificació de la JEC el pròxim 28 d’abril a tot tardar. L’organisme va decidir el passat dijous, després de reunir-se, que fos Vergés qui prengués la decisió, tot recordant els precedents de retirada d’escó de Torra i Juvillà quan encara no hi havia sentència ferma, i subratllant que els delictes pels quals el TSJC condemna Borràs entren dins dels supòsits que contempla l’article 6.2 b) de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) emprat en els casos anteriors.

Publicitat

Amb tot, la Mesa del Parlament es reunirà el pròxim dimarts 18 d’abril i és previsible que tracti aquesta qüestió. Tot apunta que el Parlament presentarà al·legacions en defensa del reglament de la cambra, que només preveu retirar escons en casos de sentència ferma.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut