Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

El Parlament demana no suprimir els jutges de pau a Catalunya

|

- Publicitat -

El Parlament ha instat el Govern a “treballar per evitar l’eliminació dels jutjats de pau” i defensar “la permanència en els municipis de Catalunya”. La cambra també ha instat l’executiu espanyol i els grups parlamentaris del Congrés i del Senat a modificar el projecte de la llei orgànica d’eficiència organitzativa del servei públic de Justícia.

ERC, Junts, socialistes i comuns han demanat que es reformi la norma per “no suprimir els jutges de pau i mantenir, a Catalunya, les seves funcions”. Així mateix, la cambra també ha manifestat el seu suport a la tasca que fan els jutges de pau com a “garants d’un model de justícia de proximitat arreu del territori”.

Publicitat

La llei parla d’una “evolució” dels jutjats de pau i detalla que es crearà, en substitució, “l’oficina de justícia” als municipis. “És una estructura que es nodreix de les actuals secretaries dels jutjats de pau”, detalla el text, que diu que no només mantindrà els actuals serveis, sinó que els “ampliarà”. Tanmateix, Ciuró ja ha alertat que “hi perdrem molt”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut