Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Parlament demana la dimissió de Rubiales i Soteras per les seves “actituds masclistes”

El manifest assenyala que l'actitud de Rubiales i els aplaudiments de l'auditori són una demostració d'un "tarannà caduc, patriarcal i masclista present, encara, en algunes institucions esportives"

|

- Publicitat -

El Parlament de Catalunya no fa cap pas enrere en el cas de presumpta agressió sexual perpetrat pel president, ara suspès, de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales envers la futbolista Jennifer Hermoso, i demana la dimissió tant de Rubiales com del president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras.

Junts, ERC, PSC-Units, En Comú Podem i la CUP s’han unit en una declaració en la qual manifesten el suport a Hermoso davant “la conducta i actitud masclista” de Rubiales. El text, que l’ha llegit la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, també condemna el suport que els altres representants d’institucions esportives, i concretament el president de la FCF, han fet a Rubiales. “Aquestes actituds masclistes no poden representar unes institucions que han de tenir com a objectiu el combat de la violència masclista”, diu el text.

Publicitat

El Parlament veu “insuficient i poc creïble” la petició de disculpes posteriors de Rubiales, així com la seva intervenció en l’assemblea extraordinària, en què es va negar a dimitir i va carregar contra el moviment feminista. Així mateix, el manifest assenyala que aquesta actitud i els aplaudiments de l’auditori són una demostració d’un “tarannà caduc, patriarcal i masclista present, encara, en algunes institucions esportives”.

La cambra catalana denuncia i manifesta una “profunda indignació” pels fets i diu que cal eliminar aquestes actituds del futbol, que ha de ser un “espai lliure de violències masclistes”. Cs, PPC i Vox no han signat la declaració.

Et pot interessar  Aragonès defensarà al Senat “i davant de tothom i a tot arreu” que la llei d’amnistia “és necessària”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut