Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

El Parlament decidirà aquest dimecres si recorre la decisió de la JEC sobre Torra

El ple també debatrà sobre la violència de l’1-O i recórrer el decret digital del Gobierno

Avatar
Agències 05/02/2020

El ple del Parlament votarà si la Cambra interposa un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Suprem contra l’acord de la Junta Electoral Central sobre la condició de diputat del president del Govern, Quim torra, cosa que es decidirà a partir de les 15.30 d’aquest dimecres.

La sessió començarà a les 9.45 votant un recurs d’inconstitucionalitat contra el Real Decreto de seguretat digital, a proposta de JxCat i ERC, que volen impugnar la norma en considerar que vulnera competències de la Generalitat i aspectes de la Constitució i de normativa europea, després d’un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.

Seguirà amb la sessió de control als membres del Govern, que començarà a les 10.20, i també inclourà la votació de la tramitació en lectura única de la Proposta de llei de modificació de la Renta Garantida de Ciutadania (RGC).

Ho farà a proposta de Cs, PSC-Units, els comuns i la CUP, que vol modificar la legislació actual perquè consideren que el requisit relatiu a la falta d’ingressos de la RGC ha de tenir més concreció: si el ple acorda el tràmit exprés, s’obrirà un termini per presentar recursos i la Cambra votarà el divendres la modificació.

El ple, que acabarà el migdia del divendres, votarà també el decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, i acordarà una declaració institucional sobre les conseqüències del temporal Gloria.

 

Relacionats