Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Parlament decidirà aquest dimecres si recorre la decisió de la JEC sobre Torra

|

- Publicitat -

El ple del Parlament votarà si la Cambra interposa un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Suprem contra l’acord de la Junta Electoral Central sobre la condició de diputat del president del Govern, Quim torra, cosa que es decidirà a partir de les 15.30 d’aquest dimecres.

La sessió començarà a les 9.45 votant un recurs d’inconstitucionalitat contra el Real Decreto de seguretat digital, a proposta de JxCat i ERC, que volen impugnar la norma en considerar que vulnera competències de la Generalitat i aspectes de la Constitució i de normativa europea, després d’un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.

Publicitat

Seguirà amb la sessió de control als membres del Govern, que començarà a les 10.20, i també inclourà la votació de la tramitació en lectura única de la Proposta de llei de modificació de la Renta Garantida de Ciutadania (RGC).

Ho farà a proposta de Cs, PSC-Units, els comuns i la CUP, que vol modificar la legislació actual perquè consideren que el requisit relatiu a la falta d’ingressos de la RGC ha de tenir més concreció: si el ple acorda el tràmit exprés, s’obrirà un termini per presentar recursos i la Cambra votarà el divendres la modificació.

El ple, que acabarà el migdia del divendres, votarà també el decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, i acordarà una declaració institucional sobre les conseqüències del temporal Gloria.

 

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut