Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Parlament aprova per unanimitat la compareixença de Dalmases per l’esbroncada al ‘FAQS’

|

- Publicitat -

La comissió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament ha aprovat per unanimitat la compareixença del diputat de JxCat Francesc de Dalmases, però no ho farà fins més endavant.
Dalmases, que és membre de la comissió, no ha assistit en la sessió d’aquest divendres quan s’ha pres aquesta decisió.

La iniciativa perquè es dues a terme la compareixença va ser de la CUP-NCG va demanar la seva compareixença per “l’esbroncada” de Dalmases a una periodista del ‘FAQS’ de TV3 arran d’una entrevista a Laura Borràs. En aquesta sessió s’abordarà el cas Dalmases mitjançant diverses preguntes dels grups dirigides a la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, i el director de TV3, Sigfrid Gras. També s’han aprovat les compareixences dels directors de Catalunya Ràdio, TV3 i l’ACN per situacions “similars” amb Dalmases.

Publicitat

El diputat anticapitalista, Xavier Pellicer, ha lamentat que la compareixença de Dalmases no s’hagi pogut fer aquest mateix divendres. I el president de la comissió de la CCMA, el socialista David Pérez, ha dit que Dalmases havia demanat fer la compareixença, en cas que s’aprovés, quan s’hagin substanciat la resta. I ha recordat que les compareixences en aquesta comissió són “voluntàries” i que no es poden “forçar”. “Sempre s’ha de fer d’acord amb els compareixents, i des de la Mesa també hem intentat que es pugui fer com més aviat millor, però no ha pogut ser”, ha continuat.

La CUP també havia demanat la compareixença de l’ara presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, perquè també hauria presenciat l’incident al programa televisiu. Però la Mesa no l’ha admès a tràmit.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut