Dimarts, 24 de maig de 2022 - Edició 1398
La República

El Ministerio de l’Interior es desmunta: dimiteix ara el director adjunt de la Guàrdia Civil

Va liderar la representació del cos durant les rodes de premsa de la crisi del coronavirus fins que va contraure la malaltia

Agències 26/05/2020
Pla tres quarts del nou director adjunt d'operacions de la Guardia Civil, Laurentino Ceña. Imatge publicada el 8 d'agost de 2018 (Horitzontal).

El director adjunt de la Guàrdia Civil (DAO), Laurentino Ceña, ha presentat la seva dimissió al Ministeri de l’Interior després del cessament del màxim responsable del cos a Madrid, el coronel Diego Pérez de los Cobos, segons avança Vox Populi. Ceña es el màxim càrrec de la Benemèrita després de la directora general del cos, María Gámez, que es va incorporar al càrrec el mes de gener. El DAO de la Guàrdia Civil va lidera la representació del cos durant les rodes de premsa conjuntes que es van fer a l’inici de la crisi del coronavirus. Quan Ceña va contraure la covid-19, el va substituir el cap de l’estat major de la Guàrdia Civil, el general José Manuel Santiago.

Santiago va encetar una polèmica dins del cos després d’afirmar que entre les tasques de la Benemèrita hi havia “minimitzar el clima contrari a la gestió de la crisi per part del govern” espanyol.