Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

El Ministeri per a la Transició Ecològica transfereix 338 MEUR del Pla de Recuperació a Catalunya

|

- Publicitat -

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha transferit 338 MEUR a Catalunya en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Al llarg de l’any passat, els Conferències Sectorials d’Energia i medi Ambient s’ha treballat en avançar en l’objectiu de neutralitat climàtica, conservació de l’entorn natural i la biodiversitat i garantir la cohesió social i territorial davant el repte demogràfic. Algunes de les línies amb majors inversions són la mobilitat sostenible, la rehabilitació d’habitatges en petits municipis, la gestió de conservació i restauració d’ecosistemes, la millora en l’abastiment de l’aigua, gestió de residus i desplegament de renovables, entre d’altres actuacions.

Les partides més elevades corresponen a les instal·lacions d’autoconsum (77,72 MEUR), els plans MOVES II (65,59 MEUR) i MOVES I (21,12 MEUR), el Programa de Rehabilitació Energètica d’Edificis (48,86 MEUR), el suport a la normativa de residus (47,07 MEUR) i la conservació de la biodiversitat, la restauració d’ecosistemes i la gestió forestal sostenible (33,38 MEUR), entre d’altres.

Publicitat

En les Conferències Sectorials, també es va acordar la constitució de grups de treball entre el ministeri i les comunitats per fer seguiment de l’execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència en cada comunitat. El ministeri recorda que el compliment de les fites i objectius marcats són “una exigència ineludible de la Comissió Europea per al desemborsament regular dels fons”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut