Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

El Ministeri de Transport italià autoritza l’Open Arms a entrar sense demora al port de Lampedusa

Després que l’ONG hagi demanat l’evacuació urgent i inmediata, després que s’ha agreujat la salut tant “física com psíquica” dels 134 migrants

Avatar
Agències 16/08/2019
Imatge d'un vaixell d'Open Arms

El Centre Nacional de Coordinació de Socors Marítim, órgan que depèn del Ministeri italià de Transport, ha donat l’autorització a les autoritats del port de Lampedusa per permetre de manera inmediata l’entrada de l’Open Arms, segons han avançat diversos mitjans. L’ordre arriba poc després que l’ONG hagi demanat l’evacuació urgent i inmediata, després que s’ha agreujat la salut tant “física com psíquica” dels 134 migrants, que ja porten 15 dies a bord de l’embarcació.

Open Arms ha explicat que les “condicions psicofísiques” tant dels adults com dels menors que estan a l’embarcació són “crítiques” i la seva seguretat és “molt preocupant”, segons l’informe que han fet els psicòlegs de l’ONG Emergency.  Els psicòlegs han avaluat la salut dels migrants a bord de l’Open Arms i en demanen el desembarcament immediat per “evitar un agreujament del ja precari estat psicològic” dels ocupants. Els metges han detectat una “extrema vulnerabilitat tant física com psicològica”, agreujada per les condicions d’incertesa i del “nivell d’estrès” que s’està vivint a bord de l’embarcació. Tensió muscular, dificultat per dormir, fatiga, sensació de perill imminent, pensaments d’autolesió i sentit de desesperació són alguns dels símptomes concrets que presenten els ocupants, segons l’informe.

Relacionats