Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El militarisme espanyol també és un dels pitjors enemics de l’emergència climàtica

Un informe assegura que les emissions de gasos de les forces armades espanyoles el 2019 és equivalent a la contaminació dels vehicles de la ciutat de Madrid

Redacció 09/11/2021

El postureig i les grans operacions on s’implica l’exèrcit espanyol suposen una quantitat exagerada d’emissions de gasos CO2 que perjudiquen severament el canvi climàtic. Així ho assegura un informe publicat pel Centre Delás de Estudios de la Paz, compartit pel diari Público, on afirmen que “la seguretat militaritzada té un paper essencial en l’empitjorament constant de la crisi ambiental a nivell planetari”. La comparació que reflecteix aquesta preocupació fa esglaiar: les emissions generades per les forces armades durant el 2019 arriben al mateix nivell que les provocades pels cotxes de la ciutat de Madrid.

D’aquesta manera, i en el marc de la COP26 celebrada a Glasgow, aquest informa denuncia el paper dels exèrcits i fabricants d’armes pel que fa als “desequilibris socials i eco planetaris”. Les dades concretes es tradueixen en el fet que Espanya emet una mitjana de 7,46 tones de CO2 “per cadascun dels seus 120.000 militars”. Mentrestant, el Gobierno “més progressista” permet que la partida de pressupostos en l’àmbit de Defensa sigui la més alta de la història.