Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Marroc reclama Ceuta i Melilla

|

- Publicitat -

El president del Govern del Marroc, Saadeddine El Othmani, ha concedit una entrevista al mitjà de comunicació Acharq, després dels últims esdeveniments sobre el conflicte entorn del Sàhara Occidental. En el transcurs de l’entrevista que recull avui el Faro de Ceuta es va referir a les ciutats, ara sota sobirania espanyola, de Ceuta i Melilla.

“L’statu quo continua vigent després de 5 o 6 segles”, recorda El Othmani, i agrega que “arribarà el moment de l’assumpte de Ceuta i Melilla, territoris marroquins com el Sàhara”. Els governs d’Espanya i el Marroc van decidir ajornar al febrer la cimera bilateral que tenien previst celebrar a Rabat el 17 de desembre, a causa de la situació provocada per la pandèmia de coronavirus.

Publicitat

Els executius dels dos països han informat d’aquest ajornament en un comunicat conjunt en el qual subratllen que la situació epidemiològica actual impedeix celebrar la Reunió d’Alt Nivell en la data prevista.

La ministra d’Afers exteriors d’Espanya, Arancha González Laya, va cridar a respectar les resolucions de les Nacions Unides sobre la qüestió del Sàhara Occidental. La ministra portaveu del Gobierno, María Jesús Montero, va afirmar la setmana passada que el tancament de les fronteres terrestres del Marroc amb Ceuta i amb Melilla “sens dubte serà objecte de comentari i de discussió” en la futura Reunió d’Alt Nivell amb l’Executiu marroquí.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut