Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

El Marroc carrega contra Espanya utilitzant l’independentisme català: “No podem lluitar contra el separatisme a casa i fomentar-ho a casa del veí”

El Govern marroquí ha compartit un comunicat on demana “coherència” a l’estat espanyol i pregunta què en pensarien si el Marroc rebés un líder independentista al Palau Reial

Redacció 31/05/2021
20-05-2021 Nasser Bourita, ministro de Exteriores de Marruecos POLITICA INTERNACIONAL MINISTERIO DE EXTERIORES DE MARRUECOS

El Govern marroquí ha anat un pas més enllà en la crisi diplomàtica oberta amb Espanya: ha assegurat que no és resultat només de l’acolliment del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, i ha plantejat a l’Executiu de Pedro Sánchez quina hauria estat la seva reacció si els qui haguessin estat rebuts al Palau Real marroquí haguessin estat independentistes catalans.

En un extens i dur comunicat, el Ministeri d’Exteriors marroquí ha subratllat que la crisi oberta per l’acolliment per motius humanitaris de Ghali, ingressat en un hospital a Logronyo amb Covid-19, planteja “una qüestió de coherència”. “No podem lluitar contra el separatisme a casa i fomentar-ho a casa del veí”, ha esgrimit.

Així, ha sostingut que Rabat va optar des del principi de la crisi catalana “per a posar-se al costat de la integritat territorial i la unitat nacional” d’Espanya. “Quina hauria estat la reacció d’Espanya si un representant del separatisme espanyol hagués estat rebut en el Palau Reial marroquí?”, ha preguntat al Govern espanyol.