Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Marroc a qui Espanya ven les armes trenca l’alto al foc amb el Front Polisario del Sàhara

|

- Publicitat -

L’exèrcit marroquí ha aturat l’alto al foc amb el Front Polisario del Sàhara i ha penetrat en la franja desmilitaritzada de l’extrem sud del Sàhara per trencar el bloqueig del transit imposat fa tres setmanes per un grup de manifestants del Front.

Ara, un passadís format per soldats de les Forces Armades Reals permetrà el pas dels camions i d’altres vehicles en els cinc quilòmetres de franja que separen el Marroc de la frontera amb Mauritània. Les fonts han precisant que “els civils no són l’objectiu” i que es tracta d’una “operació pacífica”.

Publicitat

L’objectiu dels militars serà establir una barrera entre la carretera i els civils sahrauís que intentin apropar-se i mantenir-los a una distància prudencial perquè no puguis interferir en el trànsit rodat com ho han estat fent. De moment, les nacions unides no s’han pronunciat sobre l’anunci fet pel Marroc.

En definitiva, Espanya confirma una nova traïció al poble sahrauí i no cessa amb els seus negocis armamentístics amb el Marroc, que patrullarà el seu exèrcit amb material espanyol per les terres dels antics aliats als quals va deixar a l’estacada ara fa 45 anys.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut