Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Les prioritats d’Espanya: Gastar gairebé nou milions d’euros en totterrenys per la policia del Marroc

La compra milionària dels vehicles va associada directament a voler controlar la immigració irregular a les fronteres

Redacció 12/11/2020
Pla curt del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo. Imatge del 7 de gener de 2020. (Horitzontal)

En situació de pandèmia o no, Espanya i el Gobierno tenen clares les seves prioritats. Segons informa el diari Voz Pópuli, invertiran ni més ni menys que 8.654.500 euros en la compra de 130 totterrenys que volen donar a la policia del Marroc. Els vehicles arribarien amb totes les garanties tecnològiques: reixetes protectores, aire condicionat i manual d’instruccions.

Com és evident, el Ministeri de l’Interior del Marroc ha donat suport a aquesta decisió que ha quedat publicada a la Plataforma de Contractació de l’Estat aquest 5 de novembre. D’aquesta manera, el Gobierno gasta bona part dels fons europeus a través de la Fundació Internacional i per Iberoamèrica d’Administracions Polítiques Públiques, la institució de la qual la vicepresidenta Carmen Calvo en presideix el seu patronat.

Per acabar-ho d’adobar, un dels sectors més crítics amb aquesta decisió ha estat el de la policia nacional i la guàrdia civil, que asseguren que fa mesoes que demanen “mitjans materials per abordar l’arribada massiva d’immigrants, especialment a les Illes Canàries”.