Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El jutge torna a arxivar i justificar la brutalitat policial de l’1-O a Lleida

|

- Publicitat -

El jutge d’instrucció 4 de Lleida ha tornat a arxivar les dues causes obertes a Lleida per les càrregues policials que van tenir lloc al col·legi d’Afers Socials i al de la Mariola durant l’1-O. Segons l’associació d’Advocacia per la Democràcia, el jutge d’instrucció considera que els policies espanyols investigats van exercir “l’ús legítim de la força mínima imprescindible” contra els votants.

Des de l’associació consideren, en canvi, que hi ha “prou indicis” que apunten que la policia va actuar amb violència i han interposat dos recursos d’apel·lació a l’Audiència de Lleida demanant que reobri els casos i ordeni que s’obri judici oral.

Publicitat

El mateix jutjat d’instrucció 4 de Lleida ja va arxivar anteriorment les dues causes, però l’Audiència va ordenar que es reobrissin després de rebre els recursos de l’Advocacia per la Democràcia, en què al·legaven que la decisió del jutge d’instrucció havia estat “prematura” perquè hi havia diligències sol·licitades des de feia un any pendents de practicar. L’Audiència de Lleida va donar la raó a l’associació i ara, després d’haver practicat més proves, el jutge d’instrucció 4 ha tornat a arxivar les causes.

L’associació ha tornat a recórrer els arxivaments a l’Audiència de Lleida amb l’objectiu “d’exercir correctament els drets d’aquestes víctimes reconeguts pels tractats internacionals, la legislació penal interna i l’Estatut de la Víctima, entre d’altres”.

Una de les causes fa referència a les càrregues policials de l’1 d’octubre de 2017, denunciades pels familiars del ferit més greu durant el referèndum a Lleida, Enric Sirvent, que va ser agredit al col·legi de La Mariola. L’altra causa agrupa una trentena de víctimes de la violència policial al col·legi de Benestar Social de la capital del Segrià.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut