Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Jovent Republicà denuncia que el PSOE de Benicarló intenta impedir la celebració del festival independentista JEROCK

Malgrat les traves de l'ajuntament, els organitzadors han trobat una nova ubicació per celebrar el festival de música jove en valencià

|

- Publicitat -

El Jovent Republicà del País Valencià ha denunciat el boicot que ha patit el JEROCK —el festival independentista de música jove en valencià— previst pel 6 de maig a Benicarló. En un comunicat, han carregat contra les traves de l’ajuntament, en mans del PSOE.

“El permís per a celebrar el festival es va cursar el passat 10 de febrer i fins aquesta setmana l’ajuntament no ha donat resposta”, han criticat, tot assegurant que aquest dimecres van rebre una notificació amb múltiples requisits impossibles de complir amb tan poc marge.

Publicitat

El portaveu del Jovent Republicà, Héctor Peralta, ha manifestat que es tracta “d’una maniobra de censura” encoberta sota la normativa que regula les activitats públiques. “Han esperat tres mesos per sol·licitar-nos tot el que calia per a fer el festival i esperen que siga materialment impossible, tres dies abans. Som joves, no estúpids” ha reblat Peralta.

El president d’ERPV de Benicarló i candidat a l’alcaldia Enoc Altabàs ha lamentat que “han posat traves polítiques i administratives des d’ahir, amb mails i trucades de Governació i Policia a dos dies de l’acte”.

Nova ubicació

Davant les traves del consistori, el Jovent Republicà s’ha vist immers en negociacions amb altres espais privats perquè el JEROCK es pugui fer. Finalment, tindrà lloc al pub El Bosc (Benicarló).

El JEROCK és un festival de música en valencià per a grups emergents que el Jovent Republicà fa més de 20 anys que organitza. El grup guanyador obté com a premi l’actuació en l’Acampada Jove, el festival politicomusical més gran dels Països Catalans, que tindrà lloc els pròxims 13, 14 i 15 de juliol a Sant Sadurní d’Anoia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut