Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El grup de treball per analitzar si Catalunya té edificis com el calcinat a València es reunirà el proper 1 de març

L'objectiu és determinar si hi ha façanes aïllades amb poliuretà que faciliten l'expansió del foc en cas d'incendi

|

- Publicitat -

La consellera de Territori, Ester Capella, ha anunciat que el proper divendres, dia 1 de març, es reunirà per primer cop el grup de treball que ha de determinar si a Catalunya hi ha construccions amb les mateixes característiques que l’edifici de catorze plantes incendiat a València la setmana passada. “El grup analitzarà quins tipus de materials s’utilitzen i la seva resistència a aigua, foc o elements que poden provocar que un edifici s’acabi cremant o ensorrant“, ha detallat Capella en un acte a Badalona. L’objectiu és tenir accés i estudiar les dades que certifiquin que no hi ha edificacions construïdes amb els mateixos materials que l’edifici valencià calcinat i definir com actuar si se’n localitzen.

Capella ha detallat que de seguida que va tenir lloc la tragèdia de València van activar els mecanismes per crear aquest grup de treball amb els col·legis professionals corresponents i analitzar aspectes tan elementals com quins materials s’utilitzen en les construccions. “Ja hi ha una data per aquesta primera reunió, i serà el dia 1 de març”, ha avançat.

Publicitat

La consellera ho ha dit a Badalona, on ha acordat un futur conveni amb l’Ajuntament per inspeccionar tots els edificis que hi ha a l’entorn del que es va ensorrar al carrer Canigó. No obstant, ha assegurat que les circumstàncies d’aquesta targèdia, en què hi van morir tres persones, són diferents a les de València.

La setmana passada el Govern avançava que no li consta que cap edifici de pisos públics, dels més de 18.000 que gestiona, estigui revestit amb poliuretà. No obstant, pel que fa al parc privat d’habitatge es volen creuar les dades amb els col·legis d’arquitectura i els ajuntaments per descartar riscos.

Et pot interessar  El Govern envia el requeriment a l’Estat per reclamar que el topall del lloguer inclogui l’índex català

Des del març de l’any 2006 el Codi Tècnic vigent obliga a comunicar tant l’inventari dels materials com la documentació dels projectes constructius als col·legis professionals. Per aquest motiu, s’hauria de poder saber de manera força àgil si hi ha casos al territori. En el cas d’habitatges anteriors al 2006, però, caldrà determinar com obtenir les dades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut