Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El Govern, sobre les paraules “mutants” de Feijóo: “Hauria de demanar disculpes als catalans per tanta repressió”

Plaja assegura que "no es creuen" el líder del PP: "Quan ha demostrat canviar una mica, ha estat per apropar-se a Vox"

|

- Publicitat -

El Govern veu qualifica les paraules d’Alberto Núñez Feijóo sobre un possible indult a Carles Puigdemont com a “canviants, delirants i mutants”. En aquests termes s’ha expressat aquest dimarts la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, que ha lamentat que la “catalanofòbia” és el fil conductor d’aquesta polèmica. “Si vivíssim en un context polític normal, hauria de demanar disculpes als catalans per tanta repressió i per tots els discursos que esperonen alguns trets que assenyalen els catalans”, ha respost Platja al líder del PP, que ha afegit que “no se’l creuen”. Ha lamentat que facin servir Catalunya a les eleccions gallegues “i a qualsevol altre punt de l’Estat” perquè “els hi dona vots”, en lloc de “fer polítiques constructives”.

En roda de premsa després del Consell Executiu d’aquest dimarts, Patrícia Plaja ha assegurat que “no pot donar una resposta lògica a uns fets que ho són poc, de lògics”. En qualsevol cas, la portaveu ha deixat clar que “no es creuen” les paraules de Feijóo ni de cap dirigent del PP. “El PP no deixa de ser el PP. Quan ha demostrat que canvia una mica, ha estat per apropar-se a Vox. Aquest és l’únic canvi que podem esperar”, ha criticat. Ha insistit que els populars són “caps de llança de la repressió”.

Publicitat

Pel que fa als contactes entre el PP i ERC per a la investidura de Feijóo, Plaja s’ha remès a les paraules de la secretària general republicana, Marta Rovira, que ha explicat que van rebutjar-ho. No obstant això, ha deixat clar que amb el Govern no hi ha hagut cap trobada i que l’executiu “no pacta ni contempla possibles pactes amb el PP i amb Vox”.

Et pot interessar  VIDEO | Una dona ridiculitza Zaplana a l'entrada del jutjat: "Fes la cua!"

Més enllà d’això, la portaveu del Govern no ha volgut fer cap més valoració perquè “a aquesta hora, tots els protagonistes han explicat les aliances potencials”, tot i que ha afegit que “estaria bé” tenir més detalls.

Amnistia “al més aviat possible”

Sobre la tramitació de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats, Patrícia Plaja ha assegurat que “són on eren” i que el projecte que va ser tombat per Junts “era una eina necessària”. Ha lamentat novament l'”oportunitat”, però ha assenyalat que encara hi ha camí per recórrer i ha “esperat i desitjat que aquesta llei s’aprovi al més aviat possible”.

Els moviments judicials

Preguntada pels moviments d’alguns magistrats com Manuel García-Castellón, Plaja s’ha limitat a demanar que “els jutges exerceixin de jutges” i deixin la política en mans dels polítics. En aquest sentit, ha reblat: “Si algun polític vol ser jutge, que estudiï la carrera. I si algun jutge vol fer política, que pengi la toga”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut