Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El Govern refreda el Hard Rock pel PSC i avisa que no es farà si no compleix “tots els requisits tècnics i legals”

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha advertit aquest dimarts que el complex d’oci que Hard Rock vol instal·lar al Tarragonès ha de “complir tots els requisits tècnics i legals” i que si no és així no es farà. Ho ha dit a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu després que dilluns el PSC exigís a la Generalitat que compleixi els acords a què va arribar amb els socialistes sobre el perllongament de la carretera B-40 al Vallès Occidental, la remodelació de l’aeroport del Prat i el centre recreatiu de Hard Rock si vol el seu suport per als pressupostos de l’any vinent. Plaja ha garantit que “el Govern compleix sempre” però que cal que “es compleixin les condicions amb què es van acordar”aquests projectes.

“Hi ha incompliments que s’han de resoldre per tal que puguem seure a parlar del pressupost de 2024”, va dir dilluns la portaveu del PSC, Èlia Tortolero, a la qual cosa Plaja hi ha respost que “falten informes” sobre el complex de Hard Rock, que la B-40 “està aturada per part del Ministeri” i que la remodelació del Prat s’ha de tractar en una comissió encara no constituïda arran del canvi de govern a l’estat espanyol: “Han canviat de ministre”.

Publicitat

Plaja ha assenyalat que “hi ha projectes que no depenen només d’una voluntat política” i que aquests tres grans projectes que el PSC va posar com a condicions per aprovar els pressupostos del 2023 estan paralitzats per factors externs: “No depèn de nosaltres”, ha resumit, i ha afegit que “fins que no se cenyeixin al que s’ha acordat, no es podrà oficialitzar“.

Et pot interessar  El Govern aprova l'estratègia per reduir la pobresa infantil a Catalunya i apropar-se més a la mitjana europea

Tot i això, la portaveu del Govern –que ha comparegut acompanyada dels consellers de Salut, Manel Balcells, i de Drets Socials, Carles Campuzano– ha estès la mà als socialistes i també a Junts, la CUP i els comuns per abordar els comptes de l’any vinent. Ha reconegut converses preliminars amb aquests grups parlamentaris i ha assegurat que “l’acord és més que possible”, tot i que ha admès que caldrà temps per “arribar a un punt en què tothom se senti còmode i representat”, per la qual cosa ha receptat “discreció”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut