Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Govern programa reunions amb Junts i el PSC per intentar avançar els suports als comptes

|

- Publicitat -

L’executiu de Pere Aragonès sorteja com pot les crítiques a la reforma del delicte de sedició, mentre encara té altres fronts oberts, com ara els pressupostos del 2023. Per tal d’avançar en les negociacions, però especialment per esclarir i determinar quins partits donaran suport als comptes, el Govern ha programat per aquesta setmana dues reunions amb els seus principals opositors: Junts i el PSC.

La primera trobada tindrà lloc el dijous, 17 de novembre, i serà amb els representants del PSC. La segona es produirà divendres, 18 de novembre, amb JxCat. Tal com ha pogut saber l’ACN, les dues reunions seran tècniques, i no comptaran amb la participació de les conselleres Laura Vilagrà ni Natàlia Mas.

Publicitat

Fins ara, el Govern català ha mantingut dues reunions tècniques amb un únic grup, els comuns, tot assegurant que són el partit amb qui més s’ha avançat. De fet, els comuns són un dels socis prioritaris de l’executiu per aprovar els comptes, seguit de Junts i la CUP. Aquest últim, però, ja va comunicar la seva negativa rotunda a donar suport als pressupostos. Els comuns, per la seva banda, eviten valorar les converses, al·legant que estan en una fase inicial i que encara no han vist cap número. Junts, que té pendent enviar un catàleg de demandes sobre el contingut dels comptes, també ha expressat el seu malestar respecte del projecte, perquè tot i haver estat elaborat en gran part pel conseller de JxCat Jaume Giró, asseguren que no són els comptes que haurien fet en cas de governar en solitari.

Et pot interessar  Junts proposa a TV3 fer el debat de candidats des de Perpinyà perquè Puigdemont pugui participar-hi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut