Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Govern remarca la voluntat d’aprovar els comptes amb Junts, la CUP i els comuns, insistint que seran uns “bons pressupostos pel país”

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, insisteix que la prioritat de l’executiu català continua sent aprovar els pressupostos del 2023 amb Junts, En Comú Podem i la CUP, tot i que la ronda de contactes amb els grups inclogui el PSC. L’executiu té previst trobar-se aquesta setmana amb els qui considera socis prioritaris i deixar els socialistes per a la setmana que ve. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha explicat que la consellera d’Economia, Natàlia Mas, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, lideraran les reunions per part del Govern i ha afegit que els pressupostos “no estan tancats”. “Partit a partit i no avançar-nos a pantalles. La prioritat és tenir pressupostos aprovats”, ha afegit la portaveu de l’executiu.

El Govern està convençut que els partits que consideren socis prioritaris, és a dir, Junts, comuns i la CUP, faran “l’exercici de responsabilitat que el país necessita”; a la vegada, Plaja ha assegurat que l’executiu farà esforços per tirar endavant els comptes amb aquests tres partits. La ronda de contactes específica per abordar pressupostos s’obre aquest dimecres i s’allargarà a la setmana que ve. El Govern vol que els contactes siguin “discrets” i no dona una data prevista perquè el Govern aprovi els pressupostos. “Queden dies per poder afinar aquesta negociació”, ha afirmat Plaja evitant marcar terminis al calendari. “No s’entendria que no es poguessin aprovar aquests pressupostos, que es van començar a elaborar amb el conseller Jaume Giró. Estem fent ajustos, escoltant totes les propostes dels grups parlamentaris, i les necessitats que ens traslladen els agents econòmics i socials. Seran uns pressupostos que se sentiran seus el conjunt dels catalans”, ha afirmat.

Publicitat
Et pot interessar  Estrada planteja el 12-M com un "plebiscit" entre una política "dependent de l'Estat" i "un nou rumb"

Respecte del PSC, que és el principal partit de l’oposició, Plaja ha assegurat es tindrà en compte en la ronda de trobades, tot i que el Govern insisteix que vol aprovar pressupostos amb l’antic soci de coalició, comuns i la CUP. “Qui haurà de donar explicacions sobre per què no s’han pogut aprovar no serà aquest Govern”, ha avisat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut