Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern posarà un responsable sanitari per a cada col·legi electoral a les eleccions del 14-F

|

- Publicitat -

El Govern fixa la figura d’un responsable sanitari a cada un dels col·legis electorals de cara a les pròximes eleccions del 14 de febrer. Així ho ha assegurat el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, en la roda de premsa posterior a la reunió que l’executiu català ha celebrat aquest dimarts. Durant la seva intervenció, Solé ha insistit que la primera opció del Govern passa per celebrar els comicis el 14-F i que l’aprovació de noves mesures “reafirmen aquesta voluntat”. Per altra banda, Solé ha anunciat que el pressupost de les pròximes eleccions serà de 20,5 MEUR, un 64% més respecte a les anteriors. Aquesta quantitat inclou despeses habituals, però s’hi suma la compra de gels o mascaretes i la contractació de serveis de desinfecció.

En línia amb aquestes decisions, Solé també ha remarcat que en les pròximes eleccions es fomentarà el vot per correu, tot facilitant la seva sol·licitud de forma telemàtica. Alhora, ha assegurat que el Govern vetllarà perquè tots els ciutadans rebin a casa seva una tramesa única amb totes les butlletes. “Amb això volem reduir la interacció social i que, en el cas del vot presencial, el ciutadà pugui tenir preparat el vot des de casa”, ha comentat Solé.

Publicitat

Per altra banda, el conseller d’Acció Exterior ha recordat les propostes que van sorgir de la reunió de la taula de partits celebrada aquest dilluns, una trobada on el Govern va trobar “una bona predisposició”. Des de l’executiu veuen amb bons ulls mesures com una votació per franges horàries o el fet de no allargar la jornada electoral.

Apartar la població de risc de les meses, en mans de la Junta Electoral

Durant la roda de premsa, Solé també ha estat preguntat per si els col·lectius de població més vulnerables –sobretot els majors de 65 anys- poden ser exclosos de formar part d’una mesa electoral. En relació amb aquesta qüestió, Solé ha comentat que formar part d’una mesa electoral “és una obligació, però també és un dret”. En aquest sentit, ha subratllat que el Govern ha demanat a la Junta Electoral Central que tingui en compte “l’excepcionalitat del moment”. “Demanarem a la Junta Electoral que sigui sensible amb la situació, però la decisió final és seva”, ha comentat Solé.

Finalment, el conseller d’Exteriors ha anunciat que traslladarà a la Junta Electoral Central una nova petició per facilitar el vot des de l’exterior. Anteriorment, el Govern va demanar a la junta que facilités un enviament d’informació genèrica als ciutadans residents a l’exterior abans de l’aprovació de les candidatures per tal que, un cop aprovades, es poguessin agilitzar els tràmits per emetre el vot. “La proposta va ser rebutjada, i això vol dir que el vot exterior continua tenint les mateixes dificultats que abans”, ha lamentat Solé. “Malgrat tot, insistirem”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut