Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Govern posarà sobre la taula de negociació “la urgència del retorn dels exiliats”

“La resolució del conflicte polític català, que no se solucionarà si no s’acorda un referèndum com els de Quebec i Escòcia”

Avatar
Agències 07/09/2021
La consellera d'Acció Exterior de la Generalitat, Victòria Alsina

La consellera d’Acció Exterior de la Generalitat, Victòria Alsina, ha explicat aquest dilluns que posaran sobre la taula de negociació “la urgència del retorn dels exiliats i de complir amb la resta de recomanacions del Consell d’Europa”. Segons han explicat en un comunicat, durant l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a París (França), ha manifestat que la taula de negociació “és per abordar la resolució del conflicte polític català, que no se solucionarà si no s’acorda un referèndum com els de Quebec i Escòcia”. Alsina, durant el seu primer viatge oficial des que va prendre possessió del càrrec, ha recordat que “respectar els drets fonamentals i les demandes dels ciutadans és crucial en l’estat de dret”.

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya s’ha realitzat a l’Atelier des Lumières, lloc que acull dues exposicions sobre l’obra de Salvador Dalí i Antoni Gaudí, i la consellera ha puntualitzat que aquesta proposta cultural “simbolitza l’estreta relació entre França i Catalunya”. “És el meu primer viatge com a consellera i he escollit un país amb el qual ens uneixen vincles de tot tipus: històrics, econòmics, culturals, lingüístics, sentimentals…”, ha afegit, i ha recordat que França és el primer soci comercial, amb 700 filials d’empreses catalanes, i que el 25 % de les exportacions catalanes es realitzen a França.