Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

El Govern passa de la decisió judicial del confinament de Lleida i aprovarà un decret per reafirmar les mesures proposades

El president Torra ha anunciat que el pla per actuar “amb contundència” davant dels rebrots s’aprovarà aquest mateix dilluns

Avatar
Agències 13/07/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, compareixen en roda de premsa el 13 de juliol dle 2020 (horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que aquest dilluns a la tarda aprovaran un decret llei que incorpori un pla per poder actuar “amb contundència” davant de rebrots com els del Segrià, que reafirma les mesures de confinament adoptades a la zona, malgrat que el Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, hagi rebutjat ratificar-lo.

En una roda de premsa al Palau de la Generalitat, acompanyat pel vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha rebutjat la decisió judicial: “no estem d’acord amb aquesta decisió judicial. No l’acceptem. Assumirem les conseqüències que se’n derivin, però no puc posar en perill la salut de les persones”.

Segons Torra, les decisions aprovades des del Govern no poden quedar encallades en un conflicte competencial als jutjats, i per això ha demanat a la població del Segrià que es protegeixi davant l’avançament del coronavirus i segueixin les indicacions del Govern i no les del jutjat “pel seu bé”.