Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Govern no cedeix i torna a demanar el toc de queda

|

- Publicitat -

El Govern demana ampliar el toc de queda als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada en els darrers 7 dies (IA7) superior a 125 casos per 100.000 habitants, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tombés la mesura a la majoria de poblacions. La nova resolució, que el TSJC igualment ha d’avalar, prohibeix els desplaçaments entre la 1 h i les 6 h als municipis de més de 5.000 habitants amb una IA7 igual o superior a 250 casos i als de més de 20.000 amb una IA7 superior a 125.

Per tant, en total, serien 62 municipis afectats, entre els quals Barcelona i les altres grans ciutats. El Govern considera la mesura proposada “proporcionada” per controlar la cinquena onada, segons diu en un comunicat.

Publicitat

No obstant això, aquesta proposta no estarà vigent fins que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no l’avali, cosa que es preveu improbable. Fa unes hores han denegat les mesures del Govern perquè han considerat que els arguments amb què la Generalitat de Catalunya havia fet la proposta eren d’ordre públic i no per limitar la propagació de la pandèmia.

Et pot interessar  Aragonès fa una crida a obtenir la "força" necessària el 12-M perquè la Moncloa digui 'sí' al referèndum
Publicitat

Opinió

Minut a Minut