Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Govern nega que la possible reforma de la sedició sigui a canvi d’aprovar els pressupostos d’Espanya

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, nega que entre l’executiu català i el govern espanyol existeixi un “intercanvi de carpetes” amb la reforma de la sedició i els pressupostos de Catalunya i Espanya. Tanmateix, Plaja no ha especificat la posició del Govern respecte de la possible reforma del Codi Penal espanyol, la qual va anunciar Sánchez des de Brussel·les després que ERC renunciés a presentar una esmena a la totalitat dels PGE de l’any 2023.

Plaja no ha entrat a valorar si l’executiu avalaria una reforma de la sedició amb la qual es rebaixés a la meitat la pena del delicte, però tampoc ha opinat sobre si s’aposta per derogar-lo. La portaveu s’ha limitat a subratllar que l’Estat ha de culminar el procés de desjudicialització abans que s’acabi l’any, tal com  marquen els acords de l’última reunió de la taula de diàleg. Plaja ha insistit que es treballa “amb discreció” per avançar en la desjudicialització, i que el “dèficit democràtic” de l’Estat és “evident”.

Publicitat

Així mateix, la portaveu ha celebrat l’informe del Consell d’Europa, que apunta que no es pot perseguir l’independentisme “pacífic” perquè és “llibertat d’expressió”. El document, basat en la resolució Cilevics, afirma que només hi pot haver sanció penal en cas d’incitació a la violència. En aquest sentit, Plaja ha remarcat que no es pot perseguir l’independentisme català perquè és “pacífic”, i ha afirmat que la “persecució judicial i política” no farà “defallir” el moviment. “L’únic marc vàlid i legítim per resoldre el conflicte és el diàleg i la negociació”, ha conclòs.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut