Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern lamenta la decisió del TSJC i limita la seva responsabilitat

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat aquest dilluns la negativa del TSJC a la proposta del Govern d’ampliar el toc de queda a 62 municipis catalans. Aragonès ha insistit que la mesura és necessària per contenir els contagis i que es va demanar en base a criteris sanitaris i no d’ordre públic. “Necessitem instruments per contenir els contagis. Si tenim 460 malalts a les UCI i més de 1.400 ingressats no és una qüestió d’ordre públic, és sanitària”, ha insistit.

També ha deixat clar que si al Govern se li neguen les eines per combatre la pandèmia ningú li pot demanar plans alternatius i que “cadascú haurà d’assumir les seves responsabilitats”. “No podem substituir les decisions que ha de prendre el TSJC”, ha reblat.

Publicitat

Després de visitar el nou edifici polivalent de l’Hospital de Sant Joan Despí acompanyat del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el president de la Generalitat ha assegurat que el Govern estudiarà la nova resolució del TSJC per veure el recorregut jurídic que té i que de moment “treballaran amb les eines que tenen” per combatre la pandèmia.

Aragonès ha lamentat que la manca d’una normativa estatal específica obligui els tribunals a prendre decisions que corresponen a les autoritats sanitàries. “Treballarem amb tots els recursos disponibles i donarem sempre tota la resposta, però és evident que el Govern no es pot responsabilitzar de les decisions que no ha pres”, ha advertit.

El president de la Generalitat ha insistit que el Govern necessita disposar d’eines per reduir els contagis, principalment ara que sembla que van a la baixa, i, d’aquesta manera, arribar a l’inici del curs escolars amb “les màximes garanties”. Aquí, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha recordat que sumar nous contagis “és molt fàcil”, però que reduir-los costa mesos com ha quedat demostrat en altres onades de la pandèmia.

Et pot interessar  Aragonès celebra que l'amnistia "culmina un treball col·lectiu" que ha de "posar punt final a la repressió contra l'independentisme"

Tant el president de la Generalitat com el conseller de Salut han recordat que tot i que els contagis i la pressió assistencial van a la baixa és important seguir buidant els hospitals de malalts de covid-19 el més ràpid possible per poder atendre altres malalties.

Sobre les eines de què disposa el Govern en la lluita contra la covid-19, Aragonès ha destacat la vacunació contra la covid-19. Ha recordat que a dia d’avui ja tenen la pauta completa cinc milions de catalans i ha fet una crida a la població més jove perquè es vacunin amb l’objectiu que en poques setmanes el 90% dels catalans hagin rebut les dues dosis. “Vacunar-se és útil i important i demano als major de 12 anys que facin ús dels recursos disponibles i es vacunin”, ha insistit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut