Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

El Govern i els Mossos haurien “espiat” diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista, segons La Directa

Els activistes asseguren que els Mossos els han suplantat la identitat en correus electrònics per aconseguir informació interna, però el cos i el CTTI ho neguen

Avatar
Agències 28/10/2020
Pla general dels representants de les organitzacions de l'esquerra independentista que denuncien haver patit espionatge, amb la diputada de la CUP-CC Maria Sirvent al centre. 28 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

Diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista han acusat el Govern de la Generalitat d’haver orquestrat “una trama d’espionatge” a les seves entitats. Segons els activistes, que es basen també en informacions publicades per ‘La Directa’, se’ls ha suplantat la identitat en diversos correus electrònics que buscaven aconseguir informació interna de les seves formacions, i asseguren que les IPs d’alguns correus es corresponen amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat i amb el complex d’Egara dels Mossos d’Esquadra. Tant el cos policial com el CTTI, però, neguen “cap actuació d’espionatge, suplantació d’identitat i accessos autoritzats”.

En roda de premsa, Alerta Solidària ha anunciat que ja ha presentat una querella criminal per suplantació d’identitat i revelació de secrets en nom de Lluna Berlanga, portaveu del col·lectiu juvenil La Forja, ja que asseguren que diversos correus s’intentaven fer passar per ella. També han avançat que “de manera imminent” se’n presentarà una en nom de la Forja i una altra en nom de la CUP, organitzacions a les que, segons afirmen, se’ls va falsejar correus electrònics.

>

Relacionats