Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern exigeix a Sánchez que sigui l’Estat qui assumeixi el cost de l’aturada i no les empreses i treballadors

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat aquest diumenge a l’executiu espanyol que sigui l’Estat qui assumeixi el cost de l’aturada i no les empreses i els treballadors. En roda de premsa, Budó ha insistit que la petició del Govern d’un confinament total no era una qüestió “d’uns territoris contar altres, sinó de salut”. La portaveu ha celebrat la decisió del govern espanyol de restringir els moviments als treballadors essencials, i ha assegurat que “no es tracta de posar-se medalles o d’atribuir-se cap mèrit en aquests moments”. “Malgrat que arriba potser 15 dies tard, esperem que serveixi per evitar la propagació del virus”, ha dit. Ara el que falta, ha reiterat, són mesures econòmiques per poder sortir de la crisi.

En la línia de que ha transmès Quim Torra en la reunió de presidents, Budó ha indicat que tot i que el Banc Central Europeu ha d’actuar, “no és menys cert que per part del govern espanyol també s’han de prendre mesures”. Ha demanat aturar el cobrament de la quota d’autònoms, una moratòria en els impostos, una renda bàsica universal per als treballadors amb problemes, una moratòria en lloguers i subministres, així com ampliar les causes de força major per fer un ERTO.

Publicitat

També ha reclamat eliminar de forma immediata l’objectiu de dèficit i la regla de despesa, i que es retornin les competències en matèria de Salut, Protecció Civil i Seguretat.

Budó ha aprofitat per agrair a les més de 900 empreses catalanes que estan canviant la seva línia de producció. Ja n’hi ha 500 acreditades per fabricar materials com ara bates, mascaretes o gels.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que en les últimes 24 hores s’han identificat 9.600 persones i 8.673 vehicles, amb 35 detencions i 2.342 denúncies. El trànsit està en nivells similars als del cap de setmana passat, amb un 92,9% menys que un diumenge normal a Jorba en direcció Saragossa, i un 90,2% cap a Barcelona. A l’AP-7 s’ha registrat un 87,7% menys de trànsit a la Roca en direcció França, i un 92,6% cap a Barcelona. A Vila-seca, hi ha una davallada del 80,6% cap a València, i del 71,7% en direcció Barcelona. Al Túnel del Cadí havien passat 65 vehicles al matí, quan un diumenge normal en passen 3.000.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut