Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El govern espanyol treu pit de voler reformar el sistema de finançament per a garantir “la solidaritat i la igualtat”

La portaveu socialista recorda que el sistema de finançament actual porta caducat gairebé una dècada, un fet que oblidaven quan governaven

|

- Publicitat -

El govern espanyol en funcions reitera la seva intenció de posar en marxa la negociació per a un nou sistema de finançament autonòmic que sigui “just”, que “doni resposta” a les necessitats de “tots els territoris”, i “sobretot que garanteixi la solidaritat i la igualtat que proclama la Constitució”, tal com es recull a l’acord tancat entre el PSOE i Sumar per a la investidura. Així ho ha afirmat la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

La portaveu ha recordat que el sistema de finançament actual porta caducat gairebé una dècada, concretament des del 2014, ha apuntat que el debat del sistema de finançament haurà d’anar vinculat al de la “justícia fiscal”.

Publicitat

D’altra banda, Rodríguez ha celebrat el pacte al qual han arribat els socialistes amb els de Yolanda Díaz, tot apuntant que aquest acord ha de servir de base de la resta d’acord amb les formacions que han de fer possible la investidura de Sánchez. Si bé la portaveu ha admès que ha estat una negociació “complexa”, ha destacat que aquest és un acord “bo per a Espanya i per a la majoria dels espanyols”.

Et pot interessar  Urtasun insta Illa a abandonar el projecte de Hard Rock si vol fer un veritable pla contra la sequera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut