Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El govern espanyol s’afanya a negar que hi hagi cap reunió programada entre Puigdemont i Sánchez

La portaveu del govern, Pilar Alegría, afirma que la reunió entre els dos dirigents polítics "no està a l'agenda"

|

- Publicitat -

La Moncloa no vol problemes, i l’anunci que ha fet el secretari general de Junts aquest matí, confirmant que Carles Puigdemont i Pedro Sánchez mantindran una reunió privada, és, efectivament, un problema. Per això, el govern espanyol ha estat ràpid a desmentir que tots dos dirigents es trobaran, almenys a curt termini.

La portaveu del govern espanyol i ministra d’Educació, Pilar Alegría, que aquest matí ha concedit una entrevista a Telecinco, s’ha tret de sobre ràpidament aquesta qüestió quan li han preguntat. Certament, Alegría ha tingut poc marge de maniobra, ja que Turull ho havia anunciat una hora abans. “No em consta que aquesta qüestió estigui en agenda. És el que els puc traslladar en aquests moments”, ha respost, sense donar més explicacions.

Publicitat

L’anunci de la reunió entre els dos dirigents polítics que ha fet Jordi Turull arriba just després del primer cara a cara que van mantenir Puigdemont i Sánchez des dels seus respectius faristols del Parlament Europeu. Ambdós van coincidir el passat dimecres a Estrasburg, fins a on Sánchez va viatjar per a fer balanç de la presidència espanyola del Consell de la UE.

Després del seu parlament, Puigdemont va intervenir per recordar-li que “les oportunitats han d’aprofitar-se” quan sorgeixen, en referència al fracàs de la petició d’oficialitat del català a la UE, i avisant que “de l’incompliment de les promeses neix la desconfiança”, la qual pot fer trontollar tot el que s’ha aconseguit les darreres setmanes. Sánchez, per la seva banda, va interpel·lar de forma directa Puigdemont, estenent la mà a mantenir oberta la via del diàleg i la negociació per tal de continuar l’agenda de la reconciliació.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut