Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El govern espanyol respon l’oferta del PP: “L’error és bloquejar el CGPJ, és el que està portant aquest país a aquesta situació”

|

- Publicitat -

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha respost l’oferta que hores abans ha fet el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, qui oferia reobrir les negociacions per a la renovació del CGPJ a canvi que Sánchez frenés la reforma del Codi Penal dels delictes de sedició i malversació. Mentre Feijóo intentava desfer-se de les responsabilitats del PP davant la crisi institucional viscuda arran de la ingerència del TC en la suspensió de la reforma del poder judicial, també inclosa en la reforma del Codi Penal, Llop li ha recordat que la situació generada tant al TC com al CGPJ ha estat culpa del Partit Popular. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha demanat al PP que “compleixi la llei i la Constitució”, tot exposant que “l’error és bloquejar el CGPJ, és el que està portant aquest país a aquesta situació”.

“Si s’hagués renovat a temps el CGPJ, no estaríem en aquesta situació”, ha manifestat Llop després del Consell de Ministres d’aquest dimarts, 20 de desembre, que després ha acusat el PP d’haver “segrestat les institucions democràtiques de l’àmbit judicial”, tot remarcat l'”extraordinària gravetat” d’aquesta actitud. “L’incompliment reiterat i constant de la Constitució per part del PP” ha fet que PSOE i Podem explorin i hagin de fer “iniciatives legislatives” per desbloquejar la renovació dels òrgans judicials. “La seva actuació ens ha dut a aquesta crisi institucional”, ha insistit la titular de Justícia.

Publicitat

La titular de Justícia ha defensat les esmenes que tant el PSOE com Podem van presentar a la Llei del Poder Judicial per modificar els aspectes relacionats amb el CGPJ, afegint que per “pudor” i “respecte a la divisió de poders”, el govern espanyol no ho fa a través d’un projecte de llei, ja que qui tria el CGPJ és el legislatiu.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"

D’altra banda, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha reiterat les paraules del president de l’executiu, Pedro Sánchez, i ha evitat aclarir quines mesures pot adoptar el govern espanyol per posar fi al bloqueig del poder judicial. Rodríguez també ha demanat al PP que “compleixi la llei i la Constitució”. “L’error és bloquejar el CGPJ, és el que està portant aquest país a aquesta situació”, ha afirmat.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut