Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El dard emmetzinat de Feijóo a Sánchez: tornar a negociar el CGPJ a canvi de renunciar a la reforma del Codi Penal per malversació i sedició

|

- Publicitat -

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha llançat una oferta emmetzinada al president de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez, després del desgavell per l’aprovació de la reforma del Codi Penal, que incloïa una reforma en l’elecció del poder judicial la qual, a petició del PP, el TC ha acabat tombant. Feijóo ha parlat des de la seu dels populars per llançar a Sánchez una última oferta: reobrir la negociació sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que el mateix PP manté bloquejat, a canvi que Sánchez renunciï a la reforma del Codi Penal per derogar la sedició i rebaixar la malversació. Als ulls miops de Feijóo, el president espanyol cedeix a totes les demandes de l’independentisme i, a més a més, copia la seva estratègia política.

“Li demano al president Sánchez que renunciï a modificar el Codi Penal amb pressa sense els informes corresponents, i li ofereixo que ho faci complint el que va prometre: que tipifiqui el referèndum il·legal, mantingui la sedició i les penes per malversació, i que renunciï a controlar els jutges” ha asseverat Feijóo. “Sánchez ha traslladat el missatge subliminal que farà tot el possible per aconseguir l’objectiu d’acontentar els independentistes i controlar des del govern la justícia”, ha dit, tot afegint, sense cap mena de vergonya, que “faré tot el possible per defensar la democràcia i l’Estat de forma permanent i per garantir la independència de poder judicial“.

Publicitat

El líder dels populars assegura que Sánchez compta amb una “alternativa constitucionalista, centrada i amb sentit d’Estat”, i que ambdós partits podrien tornar a acordar les “qüestions d’Estat” si el president espanyol renuncia als suports dels independentistes. L’altra alternativa que Feijóo planteja és la convocatòria d’eleccions anticipades.

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament

Feijóo també ha acusat Sánchez de “copiar” l’estil de fer política de l’independentisme, com ara amb les “desqualificacions als òrgans de l’Estat, l’exclusió de l’oposició de qualsevol procés decisori important, o la postergació del parlament mitjançant dreceres per evitar controls democràtics”. “No només cedeix en tot davant els independentistes, sinó que copia el seu estil de fer política“, ha dit. En aquesta línia, ha demanat a Sánchez que “aturi l’escalada de cessions a l’independentisme” perquè “el que ha passat les últimes hores és la tònica habitual d’una legislatura estrambòtica” on s’ha “deshonrat la tradició democràtica del nostre país”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut