Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El govern espanyol nega l’evident boicot a la missió del Parlament Europeu sobre Pegasus

|

- Publicitat -

El govern espanyol nega estar entorpint de forma deliberada la visita de la missió del Parlament Europeu que investiga l’espionatge polític amb ‘Pegasus’, prevista per dilluns i dimarts de la setmana que ve a Madrid, i que just coincideix amb un dia festiu a la capital espanyola i, l’endemà, amb la moció de censura de Tamames i Vox. Així, fonts de la Moncloa desmenteixen les denúncies d’ERC, Junts i la CUP, que critiquen l’actitud obstruccionista del govern i les institucions espanyoles. De fet, el passat dijous, 16 de març, l’independentisme va unir forces per enviar una carta conjunta als representants de la missió demanant-li que, malgrat les faltes de respecte de la Moncloa, mantinguin la investigació.

El govern espanyol, tanmateix, sosté que aquesta és una qüestió “judicial, no política” que es troba “en procés d’investigació”, i recorda que en aquest cas l’executiu “és part afectada” perquè el president espanyol, Pedro Sánchez, i diversos ministres també van ser espiats amb aquest sistema. En aquesta línia, les mateixes fonts recorden a l’ACN que l’executiu espanyol va posar el cas de l’espionatge que afectava membres del govern espanyol en mans dels tribunals, i remarquen que hi ha “màxima col·laboració amb la Justícia”. “S’ha aportat tota la informació que ha demanat l’Audiència Nacional” i “s’ha donat informació a nivell parlamentari a través de la Comissió de Secrets Oficials i informació reservada”.

Publicitat

Aquest divendres, 17 de març, es coneixerà l’horari definitiu de la missió, ja que tant la festivitat com la moció de censura, i l’immobilisme del govern espanyol, ha obligat els nou eurodiputats a tornar a organitzar la visita. Moltes de les visites, com ara les previstes amb membres del govern espanyol o amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, no poden dur-se a terme a causa d’aquests factors.

Et pot interessar  El Govern creu que la Moncloa actua per "interessos electorals" en portar al TC la ILP per declarar la independència

ERC, Junts i la CUP retreuen que el govern espanyol no només hagi defugit les seves compareixences a la comissió del Parlament que investiga aquest cas, sinó que ara defugi també les trobades amb els eurodiputats. Segons aquestes formacions, malgrat que la data de la missió europea estava pactada des de fa mesos, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, l’ha fet coincidir amb la moció de censura de Vox.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut