Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

El govern espanyol anul·la una pregunta de Junts sobre Rodalies

La formació independentista creu que es tracta d'una estratègia de l'executiu espanyol per evitar respondre sobre la mala gestió de Rodalies

|

- Publicitat -

El Govern espanyol evita donar més informació sobre una de les qüestions que més preocupa l’esfera política catalana: el finançament i la gestió del servei de Rodalies. La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va formular el passat dimarts una pregunta dirigida a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, per a ser resposta durant la sessió de control, en la qual demanava sobre el finançament de Rodalies. No obstant això, l’única resposta que ha rebut la diputada ha estat una comunicació en la qual se li diu que la pregunta ha quedat anul·lada, al·legant que anava dirigida a la titular d’Hisenda i no pas a la de Transports.

Publicitat

Davant aquests fets, Junts denuncia un “veto” per part del govern espanyol, que es justifica al·legant que la pregunta anava dirigida a la titular d’Hisenda i no pas a la de Transports. “Hisenda no és competent per contestar sobre execució pressupostària en infraestructures”, i “la pregunta la contestarà quan hi sigui la ministra competent”, apunten fonts del govern espanyol, segons recull l’ACN. La Moncloa assenyala que la ministra competent per respondre aquesta qüestió és Raquel Sánchez, qui “per motius d’agenda” no serà al Congrés aquest dimecres i, “per tant, com passa tants altres cops, se’ls va dir que aquest dimecres no els podria contestar”.

La portaveu de Junts, tanmateix, denuncia que la decisió de l’executiu és purament política, perquè Montero “sempre” ha contestat preguntes sobre execució pressupostària, en aquest cas de Renfe. En aquesta línia, la formació independentista creu que es tracta d’una maniobra de l’executiu espanyol per esquivar respondre sobre la mala gestió de Rodalies coincidint amb l’inici de la campanya electoral. Segons fonts del Congrés, Junts conserva el torn de pregunta per la setmana que ve.

Et pot interessar  Junts esgarrapa al PSC un representant de la Diputació de Barcelona i empata amb ERC
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió