Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El Govern donarà demà explicacions sobre la covid-19 en la compareixença telemàtica del Parlament

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la titular de Salut, Alba Vergés, intervindran aquest dimecres a les 10:30 hores en la compareixença telemàtica del Parlament per explicar la gestió de la crisi sanitària del coronavirus, tal com ha pogut saber l’ACN. Així, a Torra l’acompanyaran finalment els consellers amb responsabilitats en la gestió de la crisi sanitària. La Junta de Portaveus -que es reuneix aquest dimarts a les 12 hores- avalarà el format definitiu i ordenarà les intervencions dels membres de l’executiu. La sessió la presidirà el president del Parlament, Roger Torrent, amb la presència -a distància- dels presidents dels grups parlamentaris.

Torra va demanar dimecres passat a Torrent comparèixer per via telemàtica al ple del Parlament per donar compte de la situació i les mesures per fer front al coronavirus. La Mesa, reunida divendres passat, va acordar que el president de la Generalitat comparegués de forma telemàtica però no en un ple, sinó a través d’una “sessió extraordinària”. El grup parlamentari de JxCat no acceptava aquest format de compareixença telemàtica perquè no es faria en un ple, i avui ha tornat a demanar a la Mesa que activi la tecnologia “necessària” per fer plens telemàtics.

Publicitat

Per la seva banda, els lletrats van avalar ahir que el Parlament no pot convocar plens telemàtics, segons l’informe avançat per l’ACN. Els serveis jurídics proposen que sí que es poden dur a terme compareixences a distància, ja siguin en comissió, o del president de la Generalitat i del Govern, així com reunions telemàtiques. Els lletrats, de fet, aposten per suspendre l’actual període de sessions i que entri en funcionament la Diputació Permanent, i tanquen la porta a celebrar plens.

Et pot interessar  Aragonès diu que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

Ahir Torra encara no havia pres una decisió sobre el format final de la seva compareixença al Parlament. Finalment, el president de la Generalitat explicarà telemàticament la gestió de la covid-19 demà a partir de les 10:30 hores, en una intervenció on s’hi afegiran Aragonès i els consellers amb responsabilitats amb la situació sanitària: Buch i Vergés. La Junta d’avui al migdia acabarà de tancar el format de la compareixença, on podrien ser els consellers els qui responguessin les preguntes dels presidents dels grups parlamentaris.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut