Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern denuncia que Feijóo és un “esclau de l’extrema dreta més rància”

L'executiu català evita valorar la reunió de Junts amb el PP mentre reitera que els populars estan "als antípodes en tots els àmbits d'aquest Govern"

|

- Publicitat -

La reunió que els antics socis del Govern, Junts, van mantenir amb el PP prèviament a la constitució del Congrés dels Diputats el passat 17 d’agost ha agafat per sorpresa l’executiu català, que ha evitat valorar la trobada entre les dues formacions. Així ho ha assegurat aquest dimecres la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, tot remarcant que “cada partit és lliure de reunir-se amb qui vulgui“.

Malgrat el to afable, Plaja ha subratllat la postura del Govern respecte a formacions com el PP, que des de la investidura s’ha alineat cada vegada més amb l’extrema dreta. Així, la portaveu ha recordat que “el PP està als antípodes en tots els àmbits d’aquest Govern”, a la vegada que ha destacat que el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, actua cada vegada més com un “esclau dels seus pactes amb l’extrema dreta més rància”.

Publicitat

Segons ha transcendit aquest dimecres, el PP i Junts van reunir-se durant el mes d’agost per tal d’explorar un possible acord de cara la constitució del Congrés. A la trobada hi van participar Daniel Sirera i Xavier Domínguez, per part dels populars, i Josep Rius i Albert Batet, en representació del partit de Carles Puigdemont.

Junts ha tret ferro a la reunió assegurant que aquesta va ser “informal” i que va produir-se a petició dels populars; en tot cas, segons han comentat des de la formació, la trobada va servir per a constatar que “Junts no formaria part de cap pacte on s’inclogués l’extrema dreta”. 

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut