Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El Govern demana que els responsables de l’espionatge amb Pegasus “assumeixin les conseqüències”

Plaja, sobre la desclassificació de l’ordre: “Fem un pas una mica en la direcció del que tocava fer fa mesos”

|

- Publicitat -

El Govern ha aprofitat l’anunci de la desclassificació de l’ordre judicial sobre l’espionatge amb el programari Pegasus a l’ara president de la Generalitat i aleshores vicepresident, Pere Aragonès, per reclamar que “s’arribi fins al final” en la investigació d’aquests fets. “Està provadíssim que vam ser espiats, ja no hi ha dubtes. I això ratifica reiteradament que el que van negar des del principi, va succeir. És evident qui va fer-ho i cal aclarir per què”, ha dit la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha considerat que “en un estat que es diu democràtic, aquestes coses no poden passar i el mínim que poden tenir és la voluntat que els responsables n’assumeixin totes les conseqüències, sigui qui sigui i siguin les que siguin”.

El que no ha volgut fer Plaja és acontentar-se amb la desclassificació de l’ordre judicial d’Aragonès. “No hi ha res a celebrar. Fa mesos que ho estàvem demanant. Fem un pas una mica en la direcció del que tocava fer fa molts mesos”, ha dit, tot admetent que sí resulta “rellevant” que la desclassificació “sigui efectiva abans de la declaració de l’exdirectora del CNI davant el jutge, per a que es pugui constatar amb suport documental a la seva declaració”.

Publicitat

El Govern proposarà a l’Estat gestionar l’aeroport des de Catalunya, incrementar-ne la capacitat i protegir el Delta

D’altra banda,  l’executiu català demanarà a l’Estat traspassar a la Generalitat la gestió de l’aeroport del Prat i pactar el nou model de governança del sistema aeroportuari català, incrementar la capacitat de la infraestructura per acollir més vols intercontinentals i protegir els espais naturals i agraris del Delta del Llobregat.

Et pot interessar  La CUP titlla de "molt greu" que el Govern no informés de la renovació amb Hard Rock enmig de les negociacions de pressupostos

Així ho ha explicat aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, al presentar les prioritats del departament de Territori de cara a la constitució de la comissió tècnica de l’aeroport, prevista per dijous. La trobada es farà al departament de Territori, i hi participaran, per part del Govern, el Secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, i el president d’Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut