Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El Govern demana al PP que voti a favor de l’amnistia i deixi de “posar traves” a la llei

Elena veu "molta desorientació" en els populars després que Feijóo s'obri a indultar els exiliats

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat al PP que voti a favor de l’amnistia, i deixi de “posar traves” a la llei. En una entrevista aquest diumenge a Catalunya Ràdio, Elena ha valorat així el gir dels populars, que ahir es van obrir a oferir un indult condicional als exiliats, si mostren penediment i s’entreguen a la justícia espanyola. Elena ha afegit que veu “molta desorientació” en el PP, però que la “solució” passa perquè donin suport a l’amnistia, una llei que ha insistit que és una “necessitat” per la convivència a Catalunya, a banda que es tracta de “justícia”. El conseller ha ironitzat que sembla que els populars estiguin a favor o en contra de l’amnistia en funció de si el president espanyol és del seu partit o no.

“Com a mínim estan despistats”, ha subratllat Elena, que ha constatat que el PP un dia diu una cosa, i l’endemà una altra. El titular d’Interior ha asseverat que la formació que presideix Alberto Núñez Feijóo deia que els exiliats eren “terroristes, colpistes i delinqüents”, i que els primers indults eren una “barbaritat”.

Publicitat

El gir del PP

El PP creu que es podria oferir un indult condicional a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i a la resta d’exiliats arran del procés independentista si mostren penediment i s’entreguen a la justícia espanyola. Això inclouria la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig.

Ho han plantejat fonts dels populars aquest dissabte com a alternativa a la llei d’amnistia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats. Tot i que Feijóo, president del PP, s’ha mostrat contrari a indultar Puigdemont, les citades fonts creuen que es podria fer sempre que es presentin als tribunals espanyols i que es penedeixin dels fets de l’any 2017, amb un compromís explícit de no-repetició.

Et pot interessar  El Govern aprova l'estratègia per reduir la pobresa infantil a Catalunya i apropar-se més a la mitjana europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut