Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Govern demana a Sánchez que la reunió amb Torra sigui “de president a president”

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat a la Moncloa que es “preservin els acords telefònics” i que, per tant, la reunió d’aquest dijous sigui entre Quim Torra i Pedro Sánchez sols. L’executiu espanyol ha anunciat aquest dimarts que la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, acompanyarà Sánchez a la trobada, una decisió que no ha agradat a Palau: “La reunió s’ha de celebrar de president a president”, ha deixat clar la consellera, durant la roda de premsa d’aquest migdia posterior al Consell Executiu. Budó, que ha garantit que cap membre del Govern que no sigui Torra assistirà a la reunió, ha exigit “garanties” a Sánchez sense concretar si aquestes han d’arribar a través de la figura d’un mediador.

Budó ha subratllat que el Govern no es planteja enviar cap altre membre de l’executiu a la reunió de dijous, que no sigui Torra. La consellera ha insistit que així ho van acordar els dos presidents per telèfon. Budó ha insistit que la trobada de dijous ha de permetre “posar les bases i les regles del joc” per guiar la taula de negociació entre els dos executius. La voluntat del Govern, doncs, és que s’hi parli “de tot, sense vetos ni limitacions”. A més, l’executiu hi exigeix “garanties”, sense que hagi aprofundit en com han d’arribar.

Publicitat

La consellera espera que de la reunió entre els dos presidents en surti “una data el més aproximada possible” sobre quan ha de començar la negociació entre els dos executius. Budó confia que s’hi concretin els “tempos” per celebrar aquesta taula de diàleg bilateral. “No sé si cal parlar de fruits a curt termini o no, sinó de si hi ha voluntat real per resoldre el conflicte”, ha conclòs la portaveu.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut