Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El Govern demana a Renfe i Adif “mesures extraordinàries” i “solucions” per l’avaria de l’R2 Sud

L'executiu català vol reunir-se amb Renfe i Adif aquest mateix matí perquè "expliquin què pensen fer per resoldre la situació i per saber quines mesures extraordinàries posaran"

|

- Publicitat -

L’executiu català intenta pal·liar, des del passat dilluns, 1 de maig, els efectes que l’avaria a la infraestructura d’Adif a Gavà està causant en la circulació de trens de l’R2 Sud, i que també afecta altres línies de la xarxa ferroviària catalana, la qual experimenta retards i cancel·lacions de trens. Davant aquesta situació, que provoca malestar entre la ciutadania que ha de fer ús del transport públic, i que el Ministeri de Transports espanyol preveu solucionar en tres o quatre setmanes, el Govern ha pres les primeres mesures per tal d’intercedir en aquesta problemàtica.

Publicitat

El Govern, a través del Departament de Territori, ha resolt expedientar Renfe amb un expedient informatiu. A banda d’això, el conseller de Territori, Juli Fernández, ha anunciat que l’executiu català ha convocat Renfe i Adif a una reunió per l’avaria a l’R2 Sud del dimarts i les incidències que s’hi han sumat aquest dimecres. Fernàndez ha explicat que volen reunir-s’hi aquest mateix matí perquè “expliquin què pensen fer per resoldre la situació i per saber quines mesures extraordinàries posaran”.

A la vegada, el conseller ha carregat contra el PSC, que havia formulat una pregunta sobre aquesta qüestió, reblant als socialistes que “haurien de demanar disculpes en nom del PSC” a la gent que està patint les afectacions per les incidències. “Lliçons dels que fan que hi hagi un caos 8 de cada 10 dies, poques”, ha etzibat. En aquesta línia, el conseller s’ha queixat que fins ara el titular del servei no ha ofert “cap mesura alternativa”, sinó que ho ha hagut de fer la Generalitat, i ha insistit que “la gent vol solucions”.

Et pot interessar  Adif ignora els informes del Servei Meteorològic de Catalunya i manté la hipòtesi del llamp en la incidència de l'R2 Sud
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió