Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

El govern de Merkel considera Espanya com “un sistema polític trencat”

Un article del diari Bloomberg explica la lamentable imatge d’Espanya a Alemanya i la resta d’Europa

Redacció 05/10/2020
Pedro Sánchez i Angela Merkel, aquest 24/06/2018 a la reunió informal sobre immigració (horitzontal) La Moncloa

El roconegut mitjà americà, Bloomberg, ha tingut accés a fonts de la cancelleria alemanya, des d’on asseguren que l’executiu d’Angela Merkel ha expressat que “Espanya és el nou problema d’Europa”, i no només per la pèssima gestió i la situació que viu amb el coronavirus, sinó per dos grans eixos problemàtics: La decadència de la monarquia i el conflicte de Catalunya.

En l’article, compartit pel diari El Nacional, s’assegura que “les autoritats alemanyes observen la situació d’Espanya amb una preocupació creixent”, i afegeixen que “el sistema polític espanyol està trencat”. A més, apunten a un control més constant sobre l’estat espanyol, ja que fins ara, “com que l’economia anava bé, les autoritats de la resta d’Europa han fet els ulls grossos”, però ara que la quarta economia s’ha enfonsat, Espanya és la pitjor recessió econòmica d’Europa.

En definitiva, una nova imatge pèssima d’Espanya a la resta d’Europa, i ja posats, a la resta del món, ja que el diari que ha compartit els pensaments dels alemanys és nord-americà. “Espanya és vulnerable”, conclouen a l’article.