Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El govern de Macron supera la moció de censura

|

- Publicitat -

L’executiu del president de la República de França, Emmanuel Macron, ha superat la doble moció de censura presentada per l’oposició com a forma de protesta contra la reforma de l’edat mínima de jubilació. Una de les mocions, que es defineix com a “transpartidista”, la presidia Bertrand Pancher i estava signada per 91 diputats de l’esquerra francesa; criticava, entre altres, la “brutalitat democràtica” de Macron per ignorar el parlament i l’acusava de “maltractar milions de ciutadans”. D’altra banda, l’extrema dreta de Marine Le Pen, com era d’esperar, també va presentar una moció de censura.

Amb tot, però, la votació ha donat la victòria al president per 9 vots,  un marge molt més petit del que s’esperava. Malgrat que Macron continua ocupant el càrrec, les manifestacions al carrer contra la mesura que va aprovar sense passar abans pel parlament també continuen.

Publicitat

La votació ha palesat l’aïllament de Macron davant la polèmica reforma de les pensions, que es va aprovar per decret sense passar pel Parlament. La societat francesa tampoc ha encaixat que la remodelació aprovada ampliï l’edat de jubilació dels 62 anys actuals als 64, en un intent del govern francès de reduir la factura pública dels sous als jubilats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut